onsdag den 24. april 2013

I knew it!

Ja, tænkte jeg det ikke nok.. Mange producenter af diverse cremer m.m. indeholder kemikalier, som ikke skal være der. Se selv Kontant - øko cremer fyldt med skadelig kemi .



Da vi bor her i norden, så er vi en del der har en fin eller sart hud - enten genetisk eller pga. klimaet. Jeg har det genetisk. Wuhu. Så det er derfor vigtigt at passe og pleje sin hud. Det er så uheldigvis en stor jungle af forskellige produkter. Man har efterhånden forstået, at det skal være uden parfume, parabener og alle mulige andre skadelige og hormonforstyrrende stoffer. Men mange af os ved desværre ikke, hvad disse skadelige stoffer hedder. Det er derfor svært at gennemskue, om deklarationen er ok! Det har jeg selv i hvert fald, til trods for jeg faktisk arbejder med kemikalier hver dag. Men når emballagen siger et, men mener noget andet - ja, så kan man sgu da ikke finde ud af det.

Allergifremkaldende parfume er f.eks. ikke bare kunstigt fremstillet duftstoffer, men naturlige duftstoffer er også inkluderet. Limonene er en af dem - som faktisk også er skadelig for miljøet. Derudover, så er det stof de bruger som solfaktor faktisk også er et problematisk stof. Suk.

Nåh, men alt i alt, så skal man gå efter det danske mærke Svanen samt Den Blå Krans. 
 
 
Disse to mærker indikerer, at produktet er godkendt efter danske standarder for miljø og allergi. Vælger man et produkt der har begge mærker, så er man close to safe! Selv om de faktisk sagde, at nogle produkter indeholder Benzoesyre (Benzoic acid), hvilket kan være skadeligt for øjnene. Men som Miljøminister Ida Auken sagde, så kan det kun være i meget begrænset omfang, siden produktet havde Svanemærket. Og så kan man jo lade være med at putte produktet i øjnene.
 
Jeg synes det er værd at se programmet. Det kan stadig ses på dr, bare følg det ovenstående link. Desuden er det værd at gå ind på forbrugerkemi.dk , hvor de jævnligt tester forskellige produkter og giver en god hjælp til, hvad man som forbruger selv kan gøre og skal holde øje med.
 
 
Som krølle på halen, så gik mine to yndlingsmærker (som jeg tror jeg deler med flere) fri i testen og er derfor helt safe: Derma og Neutral! YES!!
 
 
Bonusinfo: lige en ting skal på det rene. Cremer osv. kan ikke være uden kemi, hvilket jeg tror nogle misforstår. Produktet skal jo bestå af noget. NaCl er jo et kemikalie - og det er alm. bordsalt du putter i din mad. Men så længe adjektivet "skadelig" er foran, så skal det ikke være der. 

tirsdag den 23. april 2013

Broaden you limits pt. 2

Men nu kommer jeg med efterfølgeren til mit forrige indlæg. Jeg havde nemlig mere end én tanke til det med grænser. Der er den førnævnte positive, hvor man ikke har for mange begrænsninger. Ikke til sig selv, i hvert fald.


Men snakker vi om grænser, så mener jeg, at man faktisk bør have dem når det kommer til, hvad man bør finde sig i. De fleste har deres naturlige barriere for, hvad de gider finde sig i. Men en pleaser som mig, har svært ved at sige fra. Så det kan overraskende være svært at sætte en pind i hjulet og sige, at nu kører bussen ikke længere.

Sådan kan jeg i hvert fald have det, desværre.
Billedet er fundet på weheartit.com
Er det noget du kender til? Hvis ikke, så kan du være stensikker på, at jeg misunder den evne. Jeg er dog blevet bedre med årene til at sige fra eller til - men der er masser at tage fat på. Både privat og rent arbejdsmæssigt. Jeg skal blive bedre til at sige hvad jeg gerne vil eller hvad jeg absolut ikke vil. For jeg ved med mig selv, at jeg fortryder hvis jeg siger ja, til trods for min ærlige udmelding nok ville blive nej. Selvfølgelig skal man heller ikke blive en ren egoist, men man må ikke glemme at tænke på sig selv.

En mere positiv beskrivelse af dette kunne være, at i stedet for at sætte sig en grænse, så hellere sætte sig en anden målsætning. Desuden skal man også huske på, at det faktisk er ok at sige nej. Vi har jo alle selv oplevet at få nogle nej'er skudt i hovedet - blev vores verden ødelagt af det? Næppe. Bare man husker på, at sige nej på en ordentlig måde. (fik inspiration fra denne side )

Som jeg har hørt Søren Pind sige en del gange, så kan man ikke modargumentere mod følelser. Hvis du ikke føler for det og må sige nej, så kan det ikke modsiges.


Sig nej som Grumpy Cat! hihi 

Damn, jeg er for dårlig til at vedligeholde min tankestrøm på min blog. Well well.. (smæk til mig). Hav en god dag og husk - smil!!


fredag den 5. april 2013

Broaden your limits pt.1

Grænser er mange ting. Hvad gider man finde sig i og hvad kan man holde til - men hvad skal man finde sig i og hvad skal man kunne holde til?


En fast frase er "kun fantasien sætter grænser". Jeg er i grunden vild med den ide i en del sammenhænge. For ret ofte sætter jeg for mange begrænsninger for mig selv. Og hvem går det egentlig udover? Mig. Så "the new thing" for mig bliver, at jeg vil prøve og bryde/udvide mine grænser og sætte færre begrænsninger!

Et par eksempler... Her i påsken var jeg så heldig, at blive inviteret på Kragrup Gods. Super lækkert sted - desværre ingen spøgelser i sigte - nåh, men vi skulle prøve dette her "go High" (ja, jeg kendte det ikke). Det går i bund og grund ud på, at man kravler i træer på forhindringsbaner. Selvfølgelig sikret med stål-wires osv. Men hvis der er noget, jeg er angst for, så er det højder! Bare jeg står på en stige 1 meter over jorden, kan jeg blive svimmel. Men jeg tænkte, at jeg ville op i de træer og prøve!

En ting skal siges. Jeg var ved at dø. Jeg prøvede to forhindringsbaner, den ene 5 meter over jorden og den anden 10 meter. Den sidste var både svær og meeeeget højt oppe. 10 meter lyder måske ikke af meget, men det er liiige indtil man står der. Men jeg gjorde det! Selvom jeg rystede som et espeløv da jeg kom ned, så var følelsen enormt vild. Jeg bliver nok aldrig en adrenalin junkie, meeeen det var fedt!

5 meter over jorden - GISP!

Next thing.. Som jeg tror, flere deler med mig - tale foran mange!
Selv de erfarne performere kan se ængstelige ud!
Så sent som i dag, så har jeg fremlagt et 15 min oplæg for ca. 40-50 mennesker. Og selv om jeg ikke synes, det er det fedeste i verden, så må jeg indrømme, at det gav alligevel et kick. Så jeg var glad for, at jeg gjorde det!
 
 
Så jeg kan kun anbefale, at man i det mindste prøver. Selv at starte i det små, ved at bryde en lille vane eller noget - for man føler sig ret stolt bagefter. Hvilket man også har fortjent!

 

I know, I will keep on trying! God weekend, derude!

 

//Emilie